Sahurda yenilen yiyecekler gün içerisinde tutulacak olan orucun daha kolay ve daha rahat tutulmasını sağlaması açısından oldukça önemlidir.
Sahurda oruçluyken vücudun en çok ihtiyaç duyduğu su ihtiyacını gidermesi açısından bol bol sıvı gıdalar tüketilmelidir.
Bol bol su tüketilmesinin yanı sıra sıvı içerikli gıdaların tüketilmesi gün içerisinde susamamak için oldukça önemli bir konudur.
Sahurda susamamak için, yediğiniz yiyecekler önemlidir. Yoğurt, ayran ve komposto yerseniz fazla susamazsınız.
Sulu yemekler, meyveler, kavun, karpuz, üzüm gibi meyveler de hem tok tutar hem de susamayı önler. Yemeğin üzerine mutlaka çay için, çay içerseniz harareti keser.
Fazla yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçının ve bol miktarda su için ki vücut su ihtiyacını karşılayabilsin.
Oruçken bütün bir gün susamamak adına sahurda susatmayacak gıdalar tüketmek önemlidir. Bunun için sahurda yağlık yiyeceklerden ve kızartmalardan uzak durulmalıdır.
Yemek yerine kahvaltılık yiyecekler ve meyveler tüketilmelidir. İftar yaptığımız zamandan sahur sürecine denk 2-2,5 litre su tüketilmelidir.
Sadece sahurda suya yüklenmek şişkinlik yaratacaktır. Karpuz, üzüm ve şeftali gibş su oranı yüksek meyveler bolca tüketilebilir. Sucuk, kırmızı et gibi besin maddelerinden sahurda uzak durulmalıdır.
Ramazan ayının yaz günlerine denk gelmesi ile birlikte oruçlu olunan saatler de oldukça uzun sürmektedir. Sahurda yenilen yiyeceklere dikkat ederek uzun süren oruçlu saatleri rahat geçirebilirsiniz.
Sahurda peynir, yoğurt, ayran, süt gibi yiyecekler size fazla susuzluk yaşatmaz. Karpuz, şeftali, üzüm gibi meyveler ile birlikte sıvı alımını gerçekleştirirsiniz. Yemeklerin üzerine içeceğiniz çay ise harareti almak için iyi gelecektir.